FAMILY

MAMMA,  PAPPA OCH NIKLAS har varit i Uppsala och hängt i helgen. Kunde inte ha blitt bättre.
Gött häng, promenader, bio, körv och galet mycket skratt och trams.
.
Sikken familj man sitter inne på!
-
Gammal bild från vår bilsemester till Kroatien. Bevisar inte bara hur fina vi är tillsammans utan även att systrarna Winkler en gång i tiden hade färgglada kläder och ljust hår :)

KUA

Jag (Sandy) har gjort min sista praktikdag. Har nu gjort 2 veckor på KUA. Det betyder Kirurgisk UtbildningdAvdelning. Vi har varit en läkarkandidat, 3 sjuksköterskestudenter och 3 sjukgymnaststudenter som tillsammans drivit en kirurgisk avdelning där patienterna har opererat knä eller höftproteser.
.
Självklart finns det utbildade sjuksköterskor med men dom håller sig i bakgrunden. Idag hade jag mitt slutsamtal med en av dem. Jag fick lysande vitsord. Hon sa att jag fattade galoppen riktigt fort, kunde prioritera och planera min dag på ett bra sätt. Hade velat ge mig ytteligare utmaningar och att hon kände att hon skulle kunna låta mig jobba right away nu!
.
Hon sa att det skulle bli kul att ha mig som kollega i framtiden. Jag blev glad för det var snällt sagt.
.
Gjorde inte min sista dag för då hade antagligen mina patienter blivit sjuka för jag hade snorat ner dom och hostat slem i deras ansikten.
.
PUSS // Sandy
-
-

Besvikelsen

Idag åkte vi till Ikea för att jag skulle köpa en bäddsoffa. Så blev det inte. Den var jätteful och tråkig och obekväm. Blä. Jag köpte en duschhylla och batterier och doftljus istället. Mycket nödvändigt att berätta.
.
Roar mig nu med att hosta ut mina lungor. Börjar få jätteont och det är absolut inte roligt.

o r k a r i n t e m e r a

Jag är trött på att vara sjuk. Jag är trött på att vara stressad. Jag är trött på att varje dag känna mig helt slut. Jag är trött på att ha ont. Jag är trött på att inte ha en minut över för att slappna av och ha roligt. Jag är bara så fruktansvärt jävla trött och orkar inte mer. Tre dagar kvar till helg och jag kan inte se slutet. Två pass på sjukhuset, en kväll på Djäknen, ett PM att skriva, ett PM att opponera på, en att göra lista som aldrig tar slut. Ge mig helg. Ge mig min mamma och min pappa. Ge mig min bror. Jag är också trött på min frisyr, det är så himla tråkigt att vara ful. Just nu känns inget riktigt värt det. Beredd att skita i allt.
.

4000 meter över marken.

IDAG HAR JAG HOPPAT FALLSKÄRM!
När jag fyllde 25 fick jag ett presentkort på Upplevelsepresent.se och idag uttnyttjades det. Efter att ha lagt lite pengar emellan så var jag idag i Gryttjom och hoppade fallkärm (tandem).
.
EN HELT GRYM KÄNSLA!!
Hade ju dessutom tre supportrar på plats som tog emot mig när jag landade. Jennie, Clara och Thomas!!
.
FUCKING AWSOME!

Ämbetsmannamiddag.

Dagen efter Tiroler Abend...jo, då var det dags för ämbetsmannamiddag. Kvällen då alla ämbetsmän får god mat och massa dryck utan att pröjsa. Det gillas. Temat för kvällen var skittrist: Avklätt, uppklätt, utklätt. Man kunde alltså vara precis vad som helst. Vi slutade till slut som jägare/tjuvskyttar och sprang runt och sköt dom som hade klätt ut sig till djur på festen. Väldigt lyckat faktiskt.
-
Två jägare...jagar bäbistiger

Dojcheland

Igår var VI i Tyskland / Österrike på Tiroler Abend. Nice som fan. 1 liters ölsejdlar och enorma urrringningar. Korta kjolar och pojkar i shorts och mustasch. Livebandet Team Insbruck. Kan jag säga mer än att det var toppen?
.
Inga unt Hans
.
.
KUL KUL!

BORTA MED VINDEN

Ingen av oss har skrivit för jag vet inte. Jag personligen (Sandy Landy Lee) Har haft en pissvecka med massa att göra och bloggen ligger ej som prio ett....
.
Här kommer lite bilder från Herrmiddagen. Jennie har de bra bilderna jag har bara lite från vår station.
.
TEAM AMEERICA
.
SEXA!!!!
.
MOT ÖG!!!
.
Vi hade en station i killarnas rundvandring. De skulle göra egna Cheers i en chearleedingcontest. Alla bidrag finns på film och det är kul. Kan man nog ha användning någon gång!!

JAG ÄR SÅ JÄVLA PIGG

Jag antar att jag snart kommer att klappa ihop totalt men just nu är jag jättepigg. Har skrivit PM och bakat muffins och vikt tvätt och pysslat och chattat med mor på facebook. Ohh herre jävlar. Och idag är det Herrmiddag! Woho. Nu ska vi förbereda!
Här är en bild på två herrar:

Helg.

Trött_tjej_88!
Jag är fanimej helt slut. Praktik och pub och grejer. Jobbade lite igår och ska jobba en del idag. När jag kom hem från praktiken som för övrigt var ganska ball idag så frågade 3Q om jag inte kunde ta Djäknen imorgon. Sa att jag behövde tänak på det lite och gick iväg i små panik. Hatar att behöva säga nej men jag är astrött och och har jobbat massor och måste fixa inför herrmiddagen (inte supén). Så tråkigt att inte kunna hjälpa men jag måste också lära mig att säga nej. Gör aldrig det för att jag vill vara folk till lags men nåste bli bättre!
.
På praktiken idag blev en man respiratoriskt jättedålig och vi fick (inte så mycket jag utan mest narkosläkaren) intubera honom och springa iväg med honom till en IVAavdelning. Det var spännade. Tråkigt för honom men roligt för mig. Såå himla härligt att man får en kick av att andra människor har panik och nästan dör. = Lätt hjärnskadad.

Härligt

Idag har jag städat! Det är så jävla skönt. Jag har damsugit för första gången sen jag flyttade hit. Vilket var i juni. Det var gaaaaanska såååå skitigt på mitt golv. Har ju inte riktigt orkat bry sig om det när jag och Sandra delade på spacet. Fanns inte möjlighet. Men nu kan jag gå barfota i mitt rum utan att det är äckligt. Det är livet det! Och imorgon är veckans sista dag på praktiken. Jippijahurra! Jag har bytt lakan i sämgen. SOM EN NY MÄNNISKA.

TV serier

Jag är numera helt indragen i att se på serier. Innan har det varit mycket film för mig men nu följer jag ett helt gäng serier som håller mig sysselsatt om dagarna. Ser inget på TV utan streemar från denna sida : KLICK.
.
Serier som jag följer:
  • Grey's anatomy
  • Desperate Houswifes
  • Californication
  • How I met your mother
  • Svenska Hollywoodfruar
  • Ensam mamma söker
  • Bonde söker fru
  • Private Practice
  • Bones
  • Gossip Girl
  • Americas Next Top Model
  • Project Runway
Det är ju nästan olagligt mycket när jaf ser det såhär på en lista...Men bra att somna till. Jag sätter alltid på att avsnitt av något på kvällen när jag ska sova och det får mig att slappna av.
.
Vilka serier följer Ni? Vad kan rekomenderas?
SANDY DEE

Damsupé

What a night! Igår lördags var det damsupé på Vg. Tillställningen då männen går ihop och ordnaren en fest för oss damer. Temat i år var sport och vi fick spela hästpolo, kasta disku, äta munkar, slå vad och så där innan det var dags för middag. Middagen var sådär men sällskapet desto bättre! Wohoo! Sen blev vi jättefulla, dansade, tappade bort väskor fick snefylla och kastade telefonen i golvet. Ja sådär som man brukar göra! Det var jävligt roligt iaf :)

TOPPEN? JA!
.
Hästpolo
.
Jennies två bordsdamer! Söta Saga och givmilda Elisabeth.
.
Det var roligt!
.
Sköna damer!

Stipendium till Vietnam

The Winklers ansökte om att få ett stipendium för att skriva sitt examensarbete och göra sista praktiken i Vietnam,  i 3 månader nästa termin.
.
Vi fick det inte.
-
.
Nu får vi komma på nåt nytt att skriva om i Sverige...
.

Soccer

Började lördagen med fotbollsträning. Kändes nice efter att ha varit sjuk länge.
Här är en bild från när GUSK vann serien:
Sicken dribbler hon är Sandy :)
--
SANDY DD

Bedömd och berömd?

Idag kom en huvudhandledare till praktikplatsen och vi hade ett samtal om hur det går för mig. Jag fick bara positiv feedback och det var ju kul. Jag känner mig faktiskt ganska redo att bli sjuksköterska...HSKDV liksom?
-
Jag trivs faktiskt väldigt bra på praktiken nu. Min handledare och jag har grymt kul ihop och jag kommer bra överens med de andra i personalen. Jobbet är ju inte så kul men jag ser till att mina dagar blir roliga iaf.
.
Idag fick jag vara med när en läkare la en femoralisblockad, bedövning i benet. Jag fick följa med en patient upp på helikopterplattan och där fanns en snygg väktare... och jag lät även en undersköterskestudent ta blodprov på mig för att öva. Vi kollade mitt Hb som var 140, GÖTT E DE!
.
Nu är jag ledig till på tisdag kväll, det är fan inte dumt alltså :)
.
Jag och Sev i Djäknen efter att vi fått våra ämbeten. 5/10
Jag= Klubbmästare Sev =Kökschef
.
SANDY

Livet blev lite bättre

jag var ju väldigt ledsen alldeles förut. Men så gick jag ner på Djäknen och kramades med mysiga människor och sedan sypade jag med Terese. Det var roligt. Vi hade inte pratat sen i somras. Hur stört är inte det?! Vi hade ju tänkt åka till Island över nyår men nu verkar det som om Nella inte kommer få ledigt och då känns det inte helt okej att åka. Det var ju liksom vi tre som filurade ut det på en av våra legendariska pubrundor i GÖTEBOOOOORG! (Åhhh hemlängtan!)
.
Men då kläckte jag och Terese en annan himla bra idé. Varför inte dra till Thailand och surfa och vifta med tårna i två veckor? Vandra omkring lite och bara njuta. Kostar 7777:- att flyga tur och retur till Bangkok och sen är väl allt typ gratis. Vi blev sjukt peppade. Kolla hur hiskans trevligt det ser ut:
MUMS!

I'm 21!

Idag på praktiken så gissade en av sjuksköterskorna min ålder. Vet inte varför, vi satt och pratade om att vara gammal och hon sa att du Sandra, du är väl bara 21... Ha ha. Jag ser ut att vara född 1990. Det får man väl ändå ta som en komplimang?
.
Nu är alla mina grejer flyttade och jag bor en bit bort vilket jag fick erfara idag när Lillasyster ringde och sa att vi skulle på BIO, men jag hann inte dit för hon ringde 20 minuter innan den började och jag hade ingen cykel här. Kul för mig. Jag undrar om det var så hon tänkte min fina syster. Nu äntligen är min syster äntligen borta!
.
Jag måste dock gå och se filmen (Jag saknar dig) för jag har velat se den jättelänge . Känner mig lite ensam och ynklig och har skitont i halsen.
--
SANDY
.

Snörvel

Och så var filmen typ det sorligaste ever och så var min syster borta när jag kommer hem. Livet alltså. Och jag saknar min mamma och min pappa och min bror och jag vill att det ska vara slutet på månaden nu.

på pikalurven

Imon skall jag praktisera på sjukhuset. Det kommer nog att bli AWSOME. . . NOT!!
Men just nu råkade jag faktiskt bli lite på pikalurven...OOoops! #kultjej
.
Vi har haft NSK (val av ämbeten på nationen), jag blev vald i ett fyllnadsval till klubbmästare så nu är jag det officiellt, JAG ÄR ÄMBETSMAN. Jag , Sev och Sophie tog nårra öl i puben. OjOj.
.
Ja har bilder på mobilen men ingen sladd eftersom allt utom dator, säng och byrå är flyttat till mitt nya hus.
.
somnar med Stalingrad Cowgirls...
...THERE ARE SO MUCH FOR YOU IN THIS WORLD
.
///SANDY

Kanelbulle

Igår var det kanelbullens dag. Det visste inte jag men en som heter Ewa hade bakat till ortopedavdelningen. Tack Ewa, det gjorde att jag lyckades ta mig igenom ännu ett pass på praktiken.
.
Om det ska vara såhär trist att vara sjuksköterska vill jag inte vara det mer :)
.
....då blir jag rockbrud istället ...
Sandy Dee

Taggad tjej

Har haft roligt på praktiken idag. Kan ha vart därför att att det var första dagen, därför att det hände sjukt mycket grejer, därför att jag var ganska pigg eller helt enkelt därför att jag hade på mig mina sprillans nya SJUKHUSSKOR! Fick för mig imrose att jag skulla köpa mig ett par och så levererear stadium ett par finfina skor för 199 riksdaler. Jag känner mig som typ världens seriösaste student.
.
Har fått ta artäsgas, hängt massa dropp och hjälp till att ta emot ett rädda hjärnan larm. För att nämna lte saker. Spännade skit. Man måste jobba fort för att rädda liv ska ni veta. Både utanför och på sjukhuset. TA HAND OM VARANDRA!
.
.
Läste också stördaste saken på GP nyss:
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.738886-fangvardare-dodad-av-fange
Så jävla sjukt, hon är bara två år äldre än mig.
Finns så mycket människor som vi hade klarat oss så bra utan!
.
.
Skänker en tanke åt hennes familj och tycker att livet är för jävla orättvist.

Nytt boende

Idag fick Sandy nycklarna till rummet på kantorsgatan. The Winklers hade ju inte med sig vilken lägenhet det var varken nummer eller våning så vi tog varsinn nyckel och började testa alla dörrar tills nyckeln till slut passade i en dörr! Smarta tjejer!
.
I mitt nya hus har jag tillgång till bastu, pingis, beachvolley, grill och festlokal så nog skall jag allt kunna trivas. Nu återstår bara den lilla detaljen att grejerna skall fraktas bort till stället . . . har ju praktik, fotboll och jobb i princip dygnet runt!
.
Familjefriden är dock räddad...det spelar ingen roll hur bra vänner man är...att dela ett rum på 20m2 är inte någon fördel.
.
Puss och hej, leverpastej!

KONSTIGT

Va va det som va konstigt? Jag minns inte. ehuuum. Jag skrev det nyss men internet (inget man kan lita på!!) ville sluta fungera just då. Tror att ja ville tala om att det var läskigt att jag blev svullen i käften efter att äta nötter. Jag tål nötter! punkt och slut. Så är det.

Bit ihop och kom igen! Trasig!

Hittade ingen som kunde ta min plats på sittningen igår så det var bara att proppa i sig paracetamol och jobba. Hade bra jobbare och Antonia rockade köket som en kung! Grymma älgfärsbiffar! Alla i servisen var sjuka. Jag och Carolina hade feber och Sandra var förkyld. Men we did it!!
.
Lillasyster kom upp från puben och skrattade åt oss, vi såg trasiga ut. Avslutade kvällen med champagne och cider eftersom det förtjänade vi efter så mkt jobb!
.
Fick en sjukt nice surprice med. En söt kille kom och gav mig glass och ville att jag skulle krya på mig! Wohooo!!
.
-
//Sandy Dee
.
.

RSS 2.0